TOP

Cultuur

Wat was:

De mens wordt een verlengstuk van de machine, een functionaris. Het individu wordt inwisselbaar. Het zicht op het geheel ontbreekt. Er heerst een cultuur van controle, onvoorspelbaarheid en afhankelijkheid. Sociale en politieke regelingen (cao’s en wetten) hebben tot doel willekeur te voorkomen.

Wat verandert:

De mens wordt een persoon, wiens inbreng en betrokkenheid cruciaal is. samenwerking en een open houding gedijen in een klimaat van vertrouwen en veiligheid. Er is een verbindend, inspirerend perspectief. Aanpassingsvermogen aan snelle veranderingen wordt vergroot door continue educatie.

Artikelen

De doop van onze Hollandse dochter

Eind maart werd ons boek ‘The Smartest Places on Earth’ ten doop gehouden in New York. Maar deze week was het de beurt aan onze Hollandse dochter ‘Hier wordt de toekomst gebouwd’.

lees meer

Meest gestelde vragen (3)

Mooi zo’n hoopvol en optimistisch verhaal over technologie en herwonnen concurrentiekracht, maar wie profiteert daarvan? Blijft het beperkt tot de ‘gelukkige weinigen’, die een hoge opleiding hebben genoten?

lees meer

Waarom Eindhoven zoveel van Waterloo houdt

Eigenlijk is het heel simpel. In beide regio’s zijn ze ervan overtuigd dat je alleen door samenwerking en een open houding de uitdagingen in de high tech te lijf kan gaan. Dat lijkt tot zakelijk succes en dat geeft vertrouwen.

lees meer
Inspirerend

Inspirerend

 • podcastInterview met o.a. Antoine van Agtmael over 'The Smartest Places on Earth'
  - BBC World
  luister hier
 • boekWhere to find the best 'Smart' Jobs
  - John Wasik
  lees meer
 • artikelIs de kinderopvang en verlof wel zo goed geregeld?
  - Jennifer Pettersson
  lees meer