TOP

Organisatie

Wat was:

Het werk, bedrijven, de wetenschap, politieke organisaties en sociale afspraken worden opgezet in strikt verticale structuren, zgn. silo’s. Efficiency is het sleutelwoord. Ratio’s worden de leidraad voor beleid. Logica leidt tot beslissingen. Uitbesteden wat elders goedkoper gemaakt kan worden, wordt de mode.

Wat verandert:

Complexiteit dwingt tot samenwerking tussen disciplines en instellingen. De verticale silo’s zijn te beknellend. Het werken in teams is hierop het antwoord. Horizontale, decentrale oplossingen vragen om nieuwe afspraken. Effectiviteit, kostenbewustzijn en flexibiliteit worden de leidende principes.

Artikelen

Meest gestelde vragen (4)

Waarom hebben wij de ontwikkeling die jullie beschrijven zelf niet op ons netvlies gekregen? Zijn jullie zo slim of wij zo dom? Geen van beide, zegt de echte Hollander.

lees meer

Meest gestelde vragen (2)

Als je kennis met elkaar deelt en je dus openstelt, hoe zit het dan met het intellectueel eigendom (IE)? Geef je alles zo maar weg aan je concurrenten?

lees meer

Waarom Eindhoven zoveel van Waterloo houdt

Eigenlijk is het heel simpel. In beide regio’s zijn ze ervan overtuigd dat je alleen door samenwerking en een open houding de uitdagingen in de high tech te lijf kan gaan. Dat lijkt tot zakelijk succes en dat geeft vertrouwen.

lees meer
Inspirerend

Inspirerend

 • podcastInterview met o.a. Antoine van Agtmael over 'The Smartest Places on Earth'
  - BBC World
  luister hier
 • boekWhere to find the best 'Smart' Jobs
  - John Wasik
  lees meer
 • artikelIs de kinderopvang en verlof wel zo goed geregeld?
  - Jennifer Pettersson
  lees meer