TOP

Technologie

Wat was:

De voortgaande mechanisatie bereikte in het begin van de vorige eeuw een hoogtepunt met de introductie van de lopende band door Ford. Kort daarna publiceerde Frederic Taylor zijn management inzichten waarin iedere handeling aan de lopende band werd beschreven en hoeveel tijd het kostte om die te verrichten.

Wat verandert:

Nieuwe wetenschappelijke inzichten maken complexiteit van technologie inzichtelijk. Mechanica, elektronica, draadloze communicatie, sensoren, nieuwe materialen, dna mapping, 3D printing. Alles kan gecombineerd worden, waardoor nieuwe mogelijkheden en producten ontstaan.

Artikelen

De doop van onze Hollandse dochter

Eind maart werd ons boek ‘The Smartest Places on Earth’ ten doop gehouden in New York. Maar deze week was het de beurt aan onze Hollandse dochter ‘Hier wordt de toekomst gebouwd’.

lees meer

Meest gestelde vragen (4)

Waarom hebben wij de ontwikkeling die jullie beschrijven zelf niet op ons netvlies gekregen? Zijn jullie zo slim of wij zo dom? Geen van beide, zegt de echte Hollander.

lees meer

Meest gestelde vragen (3)

Mooi zo’n hoopvol en optimistisch verhaal over technologie en herwonnen concurrentiekracht, maar wie profiteert daarvan? Blijft het beperkt tot de ‘gelukkige weinigen’, die een hoge opleiding hebben genoten?

lees meer
Inspirerend

Inspirerend

 • podcastInterview met o.a. Antoine van Agtmael over 'The Smartest Places on Earth'
  - BBC World
  luister hier
 • boekWhere to find the best 'Smart' Jobs
  - John Wasik
  lees meer
 • artikelIs de kinderopvang en verlof wel zo goed geregeld?
  - Jennifer Pettersson
  lees meer